Dobrodošli na najveću domaću platformu za kupovinu i prodaju odjeće

Često postavljena pitanja

 • Kako funkcioniše stranica?

  Na ovoj web stranici mi kao vlasnici ništa ne prodajemo. Artikle prodaju, kupuju i mijenjaju isključivo naši registrovani korisnici. Kupci i prodavci međusobno komuniciraju preko privatnih poruka i sami dogovaraju sve uslove kupovine. Naša web stranica ne uzima nikakvu proviziju od transakcija naših kupaca.

 • Kako se registrovati?

  Proces registracije je vrlo jednostavan. Kliknite na „registracija“ i ispunite vaše podatke. Koristite jedinstveno korisničko ime koje će Vas predstavljati kao prodavca ili kupca. Koristite validnu email adresu, jer će Vam na istu dolaziti obavijest da Vas je potencijalni kupac kontaktirao.

 • Kako se prijaviti?

  Da bi se prijavili na našu stranicu morate se prvo registrovati, nakon registracije kliknite na prijava i ispunite korisničke podatke koje ste koristili tokom registracije.

 • Kako staviti artikal u prodaju?

  Kada odlučite koje stvari želite prodati ili zamijeniti, slikajte ih na način da je vidljiva njihova kvaliteta i boja. Možete i sebe slikati u tom odjevnom predmetu kako bi predočili kako stvar izgleda kada se nosi. U opisu artikla stavite sve potrebne informacije koje bi mogle zanimati potencijalnog kupca. Da bi kupci lakše našli vaše stvari, biti će vam dozvoljeno dodati najviše pet ključnih riječi - tagova. U konačnici trebate odlučiti o cijeni ili o tome hoćete li mijenjati artikal. Artikal se dodaje tako što ćete u desnom gornjem čošku kliknuti na „dodaj artikal“ ili na „+“, nakon toga Vam se otvara forma gdje trebate ispunite osnovne podatke o Vašem artiklu, dodati slike i klinuti na „objavi artikal“. Nakon ovoga, vaša će se stvar pojaviti na našoj web stranici i biti će spremna da je nađu drugi korisnici.

 • Kako kontaktirati prodavca?

  Ako želite kontaktirati prodavca za neki artikal odnosno poslati upit, prije svega morate biti prijavljeni sa Vašim korisničkim podacima. Samo registrovani korisnici mogu slati upite prodavcima, a to ćete uraditi tako što ćete kliknuti na „pošalji poruku“ ispod artikla koji Vas zanima.

 • Koje artikle mogu objaviti?

  Na našoj stranici možete objaviti novu i polovnu odjeću, obuću i modne dodatke. Poštujte druge ljubitelje mode i objavljujte samo stvari koje su u dobrom stanju. Uploadaj samo vlastite fotografije kako bi se vidjelo stvarno stanje robe. Možete objaviti samo artikle za koje postoje kategorije.

 • Kako prijaviti sumnjiv artikal ili sumnjiv profil?

  Ukoliko sumnjate da je neko postavio lažne slike ili da ima lažni profil kontaktirajte nas putem maila podrska@tvojekrpice.ba

 • Kako ostaviti negativan ili pozitivan dojam?

  Nakon izvršene kupovine, prodaje ili zamjene sa korisnikom imate mogučnost da ostavite pozitivan ili negativan dojam. Kliknite na profil korisnika, te kliknite na like ili dislike. Molimo Vas da ostavljate dojam samo onim korisnicima s kojima ste surađivali.

 • Šta ako mi je neko ostavio negativan dojam a nismo suradjivali?

  Ukoliko Vam je neko ostavio negativan dojam a niste surađivali sa istim, kontaktirajte našu podršku kako bi mi riješili taj problem za Vas.

 • Koju veličinu fotografije mogu uploadati?

  Optimalna veličina za sliku bi trebala biti barem 570 piksela široka. Preporučujemo koristiti slike koje su široke između 800 i 1000 piksela. Ne preporučujemo koristiti slike koje su veće od 1000 piksela jer je upload tako velikih datoteka otežan.

 • Zbog čega je moj artikal obrisan?

  Ukoliko je artikal koji prodajete u jako lošem stanju, ako je artikal stavljen u pogrešnu kategoriju, te ako su slike mutne ili ne odgovaraju opisu artikla. Administrator ima pravo da obriše artikal ukoliko smatra da nije prikladan za sajt.

 • Šta znači „obnovi artikal“?

  Opcija „obnovi artikal“ je mogučnost da obnovite svoj artikal svakih 30 dana besplatno. Ova opcija Vam olakšava prodaju, jer Vam se artikal vrati na početak stranice.

 • Da li stranica uzima naknadu?

  Objavljivanje artikala je besplatno. Registracija je besplatna. Mi kao posrednik u vašim transakcijama ne uzimamo nikakvu proviziju.